Ce stil sexual ai?

By | September 25, 2017

Stilul sexual emotional – Cei care apartin acestui tip nu inteleg cum unii oameni percep actul sexual ca pe o metoda excelenta de eliminare a stresului, ca pe un somnifer natural si eficient sau ca pe o modalitatea de a-si pune in valoarea feminitatea sau masculinitatea. Ei considera ca dorinta sexuala si voluptatea se consolideaza odata cu timpul. Iar cu cat dorinta devine mai puternica, cu atat placerea celuilalt va conta mai mult decat propria voluptate. De asemenea, in viziunea acestora, actul sexual este minunat doar in momentul in care are loc si o legatura emotionala cu cealalta persoana. Sexul nu este niciodata intamplator pentru ei si dispune de o semnificatie ce trece dincolo de aspectul fizic. In cazul acestora, ratiunea este condusa de inima, iar comunicarea verbala, atingerile fizice conteaza enorm. Au nevoie de o anumita perioada de acomodare cu partenerul lor pentru a ajunge la un nivel erotic maxim. Atunci insa cand sunt profund atasati de cineva, pot ajunge sa fie obsesivi in dragoste.

Stilul sexual imaginativ – Cu greu poate fi stimulata atentia emotionala si sexuala a persoanelor care se incadreaza in acest tip. Isi doresc in permanenta sa imbunatateasca tehnicile de crestere a intimitatii. Pentru aceasta categorie de persoane, schimbarea, varietatea si comunicarea (pe toate planurile!) isi au rolul lor bine determinat in desfasurarea unei relatii armonioase. Nu sunt impotriva actului sexual intamplator, ba chiar adora spontaneitatea lui, insa au tendinta de a se plictisi destul de repede. Angajamentele pe termen lung ii intimideaza si de aceea de obicei le evita. Pana cand isi gasesc un partener care sa le fascineze… Au tendinta de a se increde mai mult in ceea ce gandesc decat in ceea ce simt. Au un spirit intuitiv foarte dezvoltat si un instinct sexual innascut.

Stilul sexual romantic – Uniunea cu partenerul la care viseaza persoanele care se incadreaza in acest tip pare a fi una magica, bazata pe admiratie si respect reciproc. Intr-o relatie, acestea simt nevoia ca partenerul sa le vada drept speciale, simt nevoia sa fie tratate cu tandrete si sa se stie iubite si adorate. In relatiile pe care le desfasoara trebuie sa simta ca iubesc din toata inima. Fara aceasta conditie de baza (sa fie indragostite nebuneste), iubirea ar parea pentru ele mai putin reala, iar comunicarea sexuala ar avea mult de suferit. Atunci cand este alimentat si de dragoste, dialogul sexual devine colorat, iar imaginatia din ce in ce mai indrazneata.

Stilul sexual realist – Persoanele care se incadreaza in aceasta tipologie tanjesc dupa confortul sentimental, fiind de parere ca stabilitatea si relatiile sexuale echilibrate conduc in final la angajamente solide. Le place sa stie in ce stadiu se afla din punct de vedere emotional, preferand o satisfactie potolita senzatiilor si trairilor intense. Pentru acestea, actul sexual reprezinta un aspect care tine mai mult de latura pur biologica: daca sexul este minunat asa cum este, este practic imposibil sa te plictisesti experimentand iar si iar aceleasi lucruri. Daca sexul aduce satisfactie de ambele parti, ce nevoie mai este atunci de romantism si diversitate?…