Consilierea si terapia de cuplu – o ocazie valoroasa

By | September 21, 2017

Problemele de relatie pot fi dificil de rezolvat pentru partenerii din cuplu si de multe ori cei doi sunt convinsi ca au facut tot ce se putea pentru ca relatia sa mearga. Dar cele mai multe persoane nu reusesc sa comunice eficient si sa se descurce cu stresul intr-un mod productiv. Acestea sunt unele din aspectele in care terapia de cuplu se poate dovedi de mare ajutor. Consilierea de cuplu poate ajuta la rezolvarea crizelor si la ajustarea dupa perioade de tranzitie dificile. De exemplu pot fi inlaturate certurile si comportamentele negative, sau cuplul poate fi ajutat sa gestioneze mai bine stresul si alte probleme de relatie, in maniera pozitiva.

Pentru multe cupluri diferentele dintre parteneri constituie o problema.Consilierul poate ajuta partenerii sa stabileasca granite sanatoase in timpul conflictelor.

Problemele legate de somaj, schimbarile din cariera sau viata profesionala pun de multe ori cuplul la incercare. In consilierea de cuplu pot fi invatate modalitati si strategii de rezolvare a problemelor.

Terapia de cuplu: functioneaza sau nu?

Atunci cand un cuplu se gandeste sa apeleze la terapie apare automat intrebarea: va functiona terapia de cuplu?

De obicei succesul terapiei de cuplu este asigurat de motivatia partenerilor. Atunci cand unul din soti s-a decis deja sa divorteze, nici chiar cel mai stralucit psihoterapeut nu va putea salva casnicia, dar chiar si un psihoterapeut mediocru poate ajuta fara probleme un cuplu in care ambii parteneri sunt decisi sa pastreze relatia.

Ce tip de cuplu beneficiaza cel mai mult de pe urma psihoterapiei de cuplu? Raspunsul este: cuplurile tinere, fara prejudecati legat de celalalt sex, si care sunt inca indragostiti.

Ce fel de cupluri beneficiaza cel mai putin de pe urma terapiei de cuplu?Unii din factorii care fac ca terapia de cuplu sa nu aiba succes sunt timpul prea lung pana cand cuplul se decide sa ceara ajutor, precum si decizia unuia din parteneri de a divorta, ceea ce face ca acesta sa respinga orice sugestie care ar putea salva casnicia.