Distanta emotionala

By | September 21, 2017

Se intampla ca unul dintre parteneri sa nu paraseasca fizic relatia, ci s-o abandoneze emotional. Apare astfel distanta emotionala fata de celalalt. Unul din parteneri inceteaza sa mai investeasca in relatie, iar celalalt se imte nedorit si lipsit de dragoste.
Uneori distanta emotionala apare ca urmare a unui eveniment traumatic, dar cel mai adesea este un proces indelungat, care apare in timp.

Distanta emotionala poate apare ca urmare a incapacitatii de a ierta partenerul si in cele din urma duce la izolare. Alteori unul din parteneri pur-si-simplu nu este atent la felul in care il trateaza pe celalalt. Sau presupune ca relatia merge foarte bine si nu mai depune eforturi pentru a o pastra. Lipsa de timp poate fi un alt factor, ca si teama de a discuta lucrurile pe fata. Frecvent ambii parteneri stiu ca lucrurile un merg bine, dar ezita sa spuna asta, din teama fata de posibila reactie a partenerului.

Psihoterapia se adreseaza tuturor acetsor probleme in cazurile in care ele nu pot fi rezolvate de catre partenerii de cuplu fara ajutor din afara- o situatie foarte frecventa de altfel.