Sunt sanatos pentru ca sunt ocupat

By | September 21, 2017

Cea mai bună apărare de tulburarile psihologice este ocuparea timpului prin activitati diverse si munca, dar nu munca văzută ca mijloc de supravieţuire, ci munca văzută ca plăcere. Cu cât sunt mai largi interesele omului, cu atât va fi mai echilibrat şi va trece mai usor peste neplăceri şi nereuşite.

Fiecare dintre noi trebuie să aibă nişte insule să se ascundă de neplăcerile vieţii – o activitate preferată, nişte pasiuni domestice, hobby-uri. Desigur că şi arsenalul unui medic în zilele  noastre există o mulţime de preparate medicamentoase eficiente în tratarea diverselor tulburari psihologice. Cu toate acestea, cel mai miraculos mijloc de tratament este încrederea clientului/ pacientului în vindecare, susţinerea rudelor şi a celor apropiaţi.

La prevenirea tulburarilor psihologice contribuie şi un mod de viaţă sănătos– alergări dimineaţa în aer liber, cumpătarea la mâncare, un regim sănătos… Încercaţi să învăţaţi să vă învingeţi trăirile, să nu le permiteţi să intre într-o situaţie conflictuală. Dacă vă este greu să vă stăpâniţi încercaţi  să vă luptaţi cu urmările nedorite ale emoţiilor puternice cu ajutorul alternării emoţiilor negative cu cele pozitive. Atunci veţi reuşi să evitaţi o suprasolicitare nervoasă.