Tulburarea de orgasm a barbatului

By | September 21, 2017

Ce este tulburarea de orgasm a barbatului?

Tulburarea de orgasm a bărbatului se manifesta printr-o întârziere sau absenţă, persistentă sau recurentă, a orgasmului după o fază de excitaţie sexuală normală.

In cea mai comună formă de tulburare de orgasm a bărbatului, un bărbat nu poate ajunge la orgasm în timpul actului sexual, deşi poate ejacula la stimularea manuală sau orală a partenerei. Unii bărbaţi cu tulburarea de orgasm a bărbatului pot ajunge la orgasm coital, dar numai după o foarte prelungită şi intensă stimulare noncoitală. Unii pot ejacula numai prin masturbare.

Subtipuri de tulburare de orgasm a barbatului

Functie de modul de debut tulburarea de orgasm a barbatului este primară sau căpătata.

Functie de context, tulburarea de orgasm a barnatului este generalizata sau situationala, iar in functie de factorii etiologici poate fi datorata factorilor psihologici sau datorata unor factori combinati.

Tulburari asociate tulburarii de orgasm a barbatului

Mulţi bărbaţi anorgasmici coital descriu o senzaţie excitantă la începutul unui act sexual, dar că intromisiunea devine mai curând o corvoadă decât o plăcere.

Poate fi prezent un tipar de excitaţie sexuală parafilică. Când un bărbat a ascuns lipsa sa de orgasm coital faţă de soţia sa, cuplul se poate prezenta cu infertilitate de cauză necunoscută.

Tulburarea poate duce la perturbarea relaţiilor maritale sau sexuale existente. Bărbaţii pot ajunge de regulă la orgasm, chiar când au afectiuni vasculare sau neurologice care interferează cu rigiditatea erectilă. Atât senzaţia de orgasm, cât şi contracţiile muşchiului striat la orgasm rămân intacte la bărbaţii care işi pierd prostata şi veziculele seminale prin chirurgie pelvină radicală. Orgasmul poate, de asemenea, surveni în absenţa emisiunii de spermă (de ex., când ganglionii simpatici sunt lezaţi chirurgical sau printr-o neuropatie vegetativă).