Politica de confidentialitate

 1. CE INFORMAȚII COLECTĂM DESPRE DVS

Informațiile pe care “Popescu Oana Maria Cabinet Individual de Psihologie” le colectează cu privire la dvs sunt:

 1. a) Informații cu caracter personal – acele informații care vă pot identifica și pot include, de exemplu, numele și prenumele dvs, numărul de telefon sau adresa de email, adresa de corespondență, codul numeric personal;
 2. b) Informatii specifice demersului psihoterapeutic- fisa psihologica, rezultatele testelor si chestionarelor, continutul sedintelor de psihoterapie.

 

 1. CUM COLECTĂM INFORMATIILE DESPRE DVS.

Colectam informații despre dvs astfel:

În mod direct, la redactarea contractului de prestari servicii psihologice si in cadrul sedintelor de psihoterapie.

Colectarea informatiilor despre dvs in cadrul sedintelor de psihoterapie este realizata avand in vedere urmatoarele principii:

– manifestând respect faţă de trăirile, experienţele, cunoştinţele, valorile, ideile, opiniile şi opţiunile celorlalţi.

-refuz de consilia, educa sau furniza informaţii oricărei persoane care, după opinia psihoterapeutului, va utiliza cunoştinţele şi îndemânarea dobândită pentru a viola drepturile fundamentale ale omului.

– asigurandu-ne ca, sub nici o formă, consimţământul informat al clientului/pacientului/participantului la studii de cercetare nu este dat în condiţii de coerciţie sau sub presiune.

– evitând provocarea de daune clienţilor, pacienţilor, colegilor de profesie şi a celorlalţi.

– respectand dreptul persoanei de a sista, fără nici o justificare, participarea sa la serviciul furnizat, în calitate de client/pacient.

– decizand alegerea şi aplicarea celor mai potrivite metode şi tehnici de consiliere/psihoterapie.

– evitand orice imixtiuni care afectează calitatea actului profesional, fie că e vorba de interese personale, politice, de afaceri sau de alt tip.

– evitand relaţiile multiple (cu clienţii, pacienţii, subiecţii) şi alte situaţii care pot prezenta un conflict de interese sau care pot reduce capacitatea psihoterapeutului de a fi obiectiv şi imparţial.

– angajandu-se numai în acele activităţi profesionale pentru care au competenţele şi atestarea necesare.

– daca psihoterapeutul realizează că din motive de sănătate ori din cauza unor probleme personale nu mai poate să ofere în condiţii de competenţă o anumită activitate profesională, va decide dacă trebuie să-şi limiteze, suspende sau să încheie respectiva activitate profesională.

 

 1. CUM ȘI CU CINE SCHIMBĂM INFORMAȚII DESPRE DVS

Popescu Oana Maria Cabinet Individual de Psihologie poate transmite terților informații despre dvs. către:

 1. a) Supervizori sau intervizori in domeniul psihoterapiei.

În mod obișnuit, atunci când furnizăm informațiile cu caracter personal, avem o deosebită grijă să partajăm doar acele informații de care este nevoie pentru buna desfasurare a procesului terapeutic. In mod obisnuit in astfel de situatii nu este dezvaluit numele persoanei pentru care se solicita supervizare/intervizare.

 1. b) Autoritățile sau Instituțiile publice abilitate: Putem folosi sau dezvălui informațiile și/sau datele financiare, integral sau parțial, pentru a coopera sau a sprijini organismele de aplicare a legii, guvernamentale sau de reglementare, organizațiile de protecție a conținutului sau procesele judiciare în legătură cu sau pentru a preveni frauda suspectată sau posibilă. De asemenea, putem folosi sau dezvălui informațiile și/sau datele financiare pe care le considerăm adecvate în măsura în care înregistrările au fost citate sau în legătura cu litigiile în curs sau potențiale.
 2. c) Putem dezvalui informatiile dvs personale membrilor familiei, institutiilor spitalicesti, altor cabinete de psihologie, ori institutiilor abilitate atunci cand, in urma demersului psihoterapeutic, consideram ca exista un pericol imediat privind viata dvs sau viata altor persoane (pericol de suicid, de crime, viol, abuz emotional sau fizic).

 

 1. COPII

Serviciile noastre sunt destinate inclusiv minorilor cu varsta sub 18 ani. In aceasta situatie cntractul de psihoterapie se incheie cu parintele/ tutorele minorului, care este instiintat despre datele cu caracter personal colectate. Continutul sedintelor de psihoterapie este insa confidential, in masura in care nu exista un pericol imediat pentru viata minorului ori a altor persoane. Dacă aveți sub 18 ani este nevoie de acordul parintelui/ tutorelui dvs pentru a incepe un demers psihoterapeutic.

 

 1. CUM PROTEJĂM INFORMAȚIILE CU CARACTER PERSONAL

Procesam datele în mod sigur, aplicăm și menținem măsuri adecvate pentru a proteja datele cu caracter personal împotriva distrugerii sau pierderii accidentale sau intenționate, a alterării, divulgării sau accesului neautorizat, inclusiv atunci când prelucrarea presupune transmiterea datelor printr-o rețea precum si împotriva oricărei forme de prelucrare ilegală. Dacă sesizați orice neregulă și considerați că vă putem ajuta, vă rugăm să ne solicitați ajutorul la adresa de mail dr.oana.maria.popescu@gmail.com sau andra_rampu@yahoo.ro.

 

 1. OPȚIUNILE DVS.

Acces și corectare

Oferim pacientilor noștri acces la informațiile lor personale și posibilitatea de a le revizui, actualiza și corecta prin contact telefonic, în persoană sau e-mail.

Păstrarea și ștergerea datelor

Vom păstra datele dvs atâta timp cât cabinetul de psihoterapie isi desfasoara activitatea. De asemenea păstrăm informațiile despre dvs pe toată perioada vieții. Dacă doriți să ștergem informațiile personale pe care le-ați furnizat în cadrul procesului psihoterapeutic, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail dr.oana.maria.popescu@gmail.com și vom răspunde într-un termen rezonabil. Vă rugăm să rețineți că unele sau toate aceste date pot fi necesare sa fie pastrate conform legislatiei in vigoare.

Este posibil să fim obligați prin lege să păstrăm anumite informații chiar și în condițiile în care dvs solicitați ștergerea datelor dvs și anume:

– Pentru respectarea unei obligații legale care prevede prelucrarea in temeiul hotărțrilor Colegiului Psihologilor din România, Federației Române de Psihoterapie sau Asociației Europene de Psihoterapie, in cadrul exercitării unei autorități oficiale;

– Din motive de interes public in domeniul sănătății publice;

– In scopuri de arhivare in interes public, in scopuri de cercetare științifica sau istorica;

– Pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept in instanță

 

 1. DREPTURILE SI ALEGERILE DVS.

In calitate de persoana vizata, aveți următoarele DREPTURI cu privire exclusiv la Datele dumneavoastră:

 1. a) dreptul de acces la date conform art. 15 din Regulament;
 2. b) dreptul de rectificare a datelor, conform art. 16 din Regulament;
 3. c) dreptul de ștergere a datelor, conform art. 17 din Regulament;
 4. d) dreptul la restricționarea datelor, conform art. 18 din Regulament;
 5. e) dreptul la portabilitatea datelor, conform art. 20 din Regulament;
 6. f) dreptul de a obiecta, conform art. 21 din Regulament;
 7. g) dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale automatizate, inclusiv profilare, conform art. 22 din Regulament;
 8. h) dreptul de a va adresa Autorității Naționale pentru Supravegherea Prelucrării Datelor cu Caracter Personal si justiției.

 

 1. ACORD PENTRU PROCESAREA ȘI TRANSFERUL INFORMAȚIILOR DESPRE TINE

Serviciile noastre sunt guvernate și operate în conformitate cu legile din Romania. Popescu Oana Maria Cabinet Individual de Psihologie  nu oferă nicio garanție că serviciile sale sunt guvernate sau operate în conformitate cu legile oricărei alte tari. Dacă vă aflați în afara României, vă rugăm să fiți conștienți de faptul că informațiile colectate, inclusiv informațiile cu caracter personal, pot fi transferate, procesate, stocate și utilizate în Romania. În conformitate cu legislația din Romania, datele dvs personale pot fi supuse solicitărilor de acces din partea Guvernului, Instanțelor sau organelor de drept din Romania.

 

 1. ACTUALIZAREA POLITICII PRIVIND CONFIDENȚIALITATEA DATELOR

Această informare privind prelucrarea datelor cu caracter personal este actualizată periodic. Ori de câte ori vom face o modificare ne obligăm să vă notificăm cu privire la aceste modificări prin:

 1. a) anunțarea modificării formularelor de înscriere
 2. b) întreprinderea altor acțiuni, după cum considerăm adecvate în aceste circumstanțe, incluzând, fără limitare, publicarea online a versiunii revizuite a acestei Politici de confidențialitate.

Vă sugerăm să verificați frecvent ”Politica de confidențialitate” pentru actualizări sau cel puțin atunci când vă înscrieți la unul din cursurile noastre.

 

 1. CUM NE PUTEȚI CONTACTA

Va puteți adresa cu o cerere scrisa, datata si semnata, transmisa către Popescu Oana Maria Cabinet Individual de Psihologie, la adresa: str. Coriolan Băran nr. 22, Timișoara, România, sau pe email la dr.oana.maria.popescu@gmail.com In cazul in care veți adresa o solicitare privind exercitarea drepturilor dumneavoastră privind protecția datelor, vom răspunde acestei solicitări in termen de 15 zile, in conformitate cu Legea nr. 677/2001, si începând cu 25 mai 2018, in termen de 30 de zile in condițiile prevăzute de Regulament. Opinia dvs. este importantă pentru noi – dacă aveți întrebări cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal, ne puteți trimite un e-mai pe adresa dr.oana.maria.popescu@gmail.com